Workshops

 

In onze textiel,- kook- en houtwerkplaats bieden wij verschillende workshops aan. We kunnen maatwerk leveren en workshops samenstellen die toegesneden zijn op de wensen van jouw eigen groep, bijvoorbeeld als deel van een bedrijfs- of vriendenuitje.

Ook bieden we per seizoen een reeks aan eigen workshops aan voor iedereen die de behoefte heeft om zich op creatief vlak verder te ontwikkelen.
In een mooie omgeving leer je omgaan met gereedschap en het omzetten van een idee naar een plan en de uitvoering ervan. Tussendoor wordt je verwend met koffie en thee en een heerlijke lunch, bij goed weer in onze mooie tuin. Na afloop ga je naar huis met nieuwe skills, een zelfgebouwd product en een glimlach op jouw gezicht.

In de zomermaanden 2021 hebben we zes verschillende workshops houtbewerking in de aanbieding:
Drie workshops zijn gericht op het maken van organische vormen (zoals beelden/sculpturen, sieraden, insectenhotels  en drie op het bouwen van geometrische constructies (zoals spiegel-fotolijsten, klokken, dienbladen, dozen).

Een workshop duurt van 10 – 16 uur, koffie en lunchpauze inbegrepen.
Prijs per persoon: € 75,- inclusief materiaal en consumptie.
Maximaal aantal deelnemers is 6 personen, het minimaal aantal 2.
Graag 2 dagen van te voren aanmelden via de mail: karin@cultuurwerkplaatstarwewijk.nl

17 juli: Doos of dienblad maken. Middels eenvoudige houtverbindingen maken wij een doos of een dienblad. Hierbij hergebruiken we materiaal wat ooit een andere bestemming heeft gehad en komen tot producten die overtuigen door originaliteit, creativiteit en vakmanschap.

31 juli: Beelden / sculpturen maken. Uit een blok hout zagen we een vorm die we vervolgens zo lang vijlen en schuren tot het gewenste beeld er is. In combinatie met stenen, kralen en natuurlijke accessoires kunnen de beelden helemaal afgemaakt worden.

14 augustus: Klokken maken. Met hout van pallets kan men heel veel bouwen, niet alleen tuinmeubelen. Wij zagen het hout tot blokken/stroken en monteren ze bij elkaar tot de basisvorm van de klok. Deze kan geometrisch zijn maar ook in elke vorm die je wilt, van cirkel tot hart of ster…Aan de achterkant maken we ruimte voor het klokwerk, bouwen het erin en wie wil kan de klok nog beitsen, schilderen en versieren.

28 augustus: Insectenhotel bouwen. Eerst bouwen we (van pallethout) het huisje met verschillende vakken (kamers). Dan zagen we bamboestokken op maat, stro en takken. Daarmee vullen we de kamers, soms gebruiken we leem hierbij om alles goed met elkaar te verbinden. Wie wil kan natuurlijk ook een vogelhuisje bouwen…

11 september: Spiegels maken. Ook hier gebruiken we hout van pallets. We zagen het in stroken, korten het af (bv 45 graden) en lijmen het aan elkaar zodat er een ster ontstaat. Aan de achterkant zorgen we ervoor dat er ruimte is voor de spiegel.

25 september: Sieraden maken. Van stukken resthout kan men heel mooie sieraden maken, hangertjes, ringen, kettingen, armbanden. We laten onze inspiratie de vrije loop en ontdekken de ontelbare mogelijkheden die het hout ons te bieden heeft. Zagen, boren, schuren, beschilderen of een tekening met de houtbrander erin zetten, dit alles passeert de revue die dag.